Csííz!! Egy falat sajt

Csííz!! Egy falat sajt

Gyors spenótos, feta sajtos tészta

2018. augusztus 22. - Hódi Katalin

Továbbra is tart a nyári kánikula. Ezzel semmi bajom nincs, csak éppen a lakásban konstans 33 fok van, így az ebéd készítésre szánt időt próbálom a legminimálisabbra csökkeneteni. Így született ez a spenótos, feta sajtos tészta, ami gyorsan elkészíthető, sőt csak egy fazék kell az elkészítéséhez.

s11.JPG

 

Hozzávalók: (1 személyre)

  • 6 dkg száraz tészta
  • 10 dkg spenót
  • 5 dkg feta sajt
  • 1 teáskanál olaj
  • pár szem koktél paradicsom (elmaradhat)

 s12.JPG

 A tésztát az előírás szerint sós vízben megfőzzük. Amíg a tészta fő, addig a spenótot alaposan megmossuk, majd apróra összevágjuk, ahogy a petrezselymet szoktuk, de nem baj, ha nagyobb darabok is maradnak benne. Ha a tészta elkészült, akkor leszűrjük, visszatesszük abba a fazékba, amiben főtt, rátesszük a forró tésztára az összevágott spenótot és az olajat, alaposan összekeverjük és lefedjük 8-10 percre, hogy a tészta gőzében a spenót egy kicsit összeessen. Ha kész, akkor a feta sajtot rámorzsoljuk, kicsit összekeverjük, majd rátesszük a félbevágott koktél paradicsomokat, ha szeretnénk.

s13.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://egyfalatsajt.blog.hu/api/trackback/id/tr4714195269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása