Csííz!! Egy falat sajt

Csííz!! Egy falat sajt

Görögdinnye saláta spenóttal és fetával

2019. július 28. - Hódi Katalin

Évekkel ezelőtt valamelyik amerikai oldalon láttam egy görögdinnye salátát, amit azóta szerettem volna elkészíteni. Mivel már azt se tudom, hogy láttam ezt a receptet, inkább összedobtam egyet saját magam. Piacról és csarnokból beszerzett friss hozzávalókból egy igazán finom saláta sikeredett, ahol a feta sóssága jól harmonizál az édes magyar görögdinnyével, amit kiemel a spenót roppanósága.

g1.JPG

Hozzávalók:   (2 személyre)

  • 50 dkg kimagozott vagy mag nélküli görögdinnye
  • 10 dkg feta saj
  • 6 dkg friss spenót / bébispenót
  • kevés balzsamecet

 

g0.JPG

Egy negyed dinnyét a héjából kivágjuk, majd 1 - 1,5 cm széles szeletekre vágjuk föl. A szeleteket szintén 1 -1,5 széles csíkokra vágjuk, így legkönnyebb kipiszkálni a magokat. A már mag nélküli csíkokat kockázzuk föl és tegyük egy tálba. A spenótot mossuk meg több váltás vízben, salátacentrifugával távolítsuk el a maradék vizet a levelekről. Amennyiben nagyobb levelek is vannak, azokat tépjük kisebb darabokra. A feta sajtot vágjuk kisebb kockákra.

A saláta összeállításánál keverjük össze a dinnye- és a feta kockákat és a spenót leveleket is. Tegyünk rá egy kis kanál balzsamecetet vagy amennyiben szórós fejű balzsamecetünk van, spricceljünk egy kis balzsamecetet a saláta tetjére, forgassuk össze és már fogyasztható is.

g2.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egyfalatsajt.blog.hu/api/trackback/id/tr4314983614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása