Csííz!! Egy falat sajt

Csííz!! Egy falat sajt

Sajtos, padlizsános omlett

2018. augusztus 28. - Hódi Katalin

Itt van a padlizsán szezon. Szeretem ezt a lila (jó, néha más színű) zöldséget, mert kalória szegény, sokoldalú a felhasználása. Igaz, néha keserű, de ezt sózással el lehet kerülni. Azon túl, hogy kalória kevés van benne, rostban és vitaminokban is viszonylag gazdag. Sokféleképpen elkészíthető, most omlettbe került sok sajttal együtt.

p0.JPG

Hozzávalók: (egy adagra)

  • 15 dkg padlizsán
  • 2 darab tojás
  • 5 dkg sajt reszelve
  • fél + fél teáskanál vaj
  • 2 teáskanás só
  • őrölt bors

p1.JPG 

 

A padlizsánt megmossuk, zöld szárát és a "gallért" óvatosan levágjuk, mert szúrhat ez a rész. A padlizsánt félbe vágjuk, majd egyenlő darabokra, maximum 1,5x1,5 cm-es kockákra vágjuk. Egy tányérra tesszük a kockákat és két teáskanál sót szórunk rá, jól összekeverjük és 30 percig hagyjuk, hogy a só az esetleges keserű levet kihozza.

Fél óra elteltével kisebb adagokban papírtörlővel leitatjuk róla nedvességet. Egy tapadásmentes serpenyőben megmelegítünk fél teáskanál vajat és a padlizsán kockákat rádobjuk, valamint megszórjuk frissen őrölt borssal. Közepes hőmérsékleten folyamatosan kevergetve 7-8 perc alatt megpirítjuk a padlizsánt, majd kiszedjük egy tányérra.

p2.JPG

A tojásokat egy tálban beleütjük és egy villával összekeverjük. A serpenyőt visszatesszük a tűzhelyre egy picivel kisebb hőfokon. Beletesszük a fél teáskanál vajat és ha elolvadt, beletesszük a felvert tojásokat is. Időnként rázogatve a serpenyőt elkezdjük sütni a tojást, de maximum a szélénél nyúlunk alá spatulával.Miután az omlett felső rétege is majdnem kész, de még egy kicsit kocsonyás, az egyik felére rászórjuk a reszelt sajt felét, erre rátesszük a pirított padlizsán kockákat, rászórjuk a sajt maradékát. Óvatosan ráhajtjuk az olmett másik felét, még egy percig sütjük, majd tányérra csúsztatjuk.

 p4.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://egyfalatsajt.blog.hu/api/trackback/id/tr5714208277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása