Csííz!! Egy falat sajt

Csííz!! Egy falat sajt

Grilled cheese - sajtos szendvics másképp

2018. július 04. - Hódi Katalin

Számomra akkor van a nyár "csúcspontja", mikor minden földi jót lehet kapni már a piacokon. Zöldségek mellett ott vannak a napérlelte gyümölcsök is, ezeken belül is a bogyós gyümölcsök, ahol a kis méretűkben ott sűrűsödik a napfény íze az édességükkel, igaz néha egy kis kellemes savanykás ízzel, például a szeder esetében. Nagy kedvencek nálam ezek a gyümölcsök, hisz nem kell magozni őket, megmosás után már lehet is szemezgetni őket, vagy joghurtba keverni vagy éppen sajttal fogyasztani. Nagyon jó párosítás a camembert sajt ezen gyümölcsök lekvárjaival is, de természetesen friss gyümölcsökkel is jó párost alkotnak.

0611_1.JPG

Ezen bogyós gyümölcsökhöz nagyon jó párosítás az étcsokoládé is, a friss, édes ízt nagyon jó kiegészíti a magas kakaótartalmú étcsoki keserűssége. És mi lesz ha ezt a két jó párosból lesz egy hármas? Ízek kavalkádja nagyon jó értelemben. És ha ezt két szelet pirított kenyér között van tálalva, már kész is a grilled cheese, egyfajta amerikai reggeli, igaz nem a megszokott hozzávalókkal.

Hozzávalók: (egy szendvicshez)

  • 2 szelet kenyér
  • vaj
  • 3 szelet camembert sajt
  • 1 marék málna
  • 4 kocka étcsokoládé, legalább 70%-os

 

Elkészítés:

A kenyérszeletek mindkét oldalát vékonyan megkenjük vajjal és az egyik szeletet beletesszük egy teflon serpenyőbe. Erre rátesszük a sajtszeleteket, hogy a kenyér szeletet teljesen befedje. Ehhez inkább friss camember sajtot használjunk. A sajtra rátesszük a málnaszemeket és a csokoládé kockákat és befedjük másik szelet kenyérrel.

0611_3.JPG

Közepesnél magasabb hőfokon elkezdjük sütni a szendvicset, egészen addig, míg aranybarna színű lesz az alsó kenyérszelet. Ezután óvatosan megfordítjuk a szendvicset és a másik oldalt is megpíritjuk. Sütés közben egy picit le is szoríthatjuk a szendvicset. Ha kész van, akkor félbevágjuk és így tálaljuk.

0611_4.JPG

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egyfalatsajt.blog.hu/api/trackback/id/tr4014092173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása