Csííz!! Egy falat sajt

Fajita - maradék sült hússal

2018. július 31. - Hódi Katalin

Az egyik legközelebb álló konyha számomra a mexikói. Nagyon szeretem a friss ízeit, a csípősségét, a kicsit meglepő ízpárosításait. A sok paradicsom, paprika és más zöldségek teszik igazán szerethető ezt a konyhát. Ma is mexikói étel készült, igaz nem megszokott módon. Sok esetben a hétvégén készült…

Tovább

Kukoricaleves cheddar sajttal

Nyárhoz hozzátartozik a kukorica, leginkább főve. Annyira jó látvány a kukoricalevelek között főtt aranyló csövek látványa, mindezt kellően melegen, sóval meghintve megenni. Otthon, strandon vagy bárhol. Teljesen más ízélmény a parázs fölött sült kukorica, így sokkal édesebb lesz a cső. Legfinomabb…

Tovább

Cukkinitócsni feta sajttal - sütőben sütve

A piacon, élelmiszer üzletekben  ilyenkor, nyár derekán már mindenhol lehet kapni cukkinit, padlizsánt, patiszont. Sok-sok évvel ezelőtt (még a 80-as években) csak rántva ettük ezeket a zöldségeket, utána már megjelentek a különféle rakott verziók is, majd szinte mindenféle recept volt ezekkel a…

Tovább

Sajttorta ricottából

Cheesecake. E szó hallatára mindig eszembe jut egy amerikai kisvárosban, valahol New Jersey-ben, az a tipikus boxos elrendezésű étterem és a hűtőben a tésztarétegen lévő magas sajtos réteg és a tetején hatalmas eperszemek. Mai napig bánom, hogy ott nem ettem olyan sajttortát. Azóta már több helyen…

Tovább

Grilled cheese - sajtos szendvics másképp

Számomra akkor van a nyár "csúcspontja", mikor minden földi jót lehet kapni már a piacokon. Zöldségek mellett ott vannak a napérlelte gyümölcsök is, ezeken belül is a bogyós gyümölcsök, ahol a kis méretűkben ott sűrűsödik a napfény íze az édességükkel, igaz néha egy kis kellemes savanykás ízzel,…

Tovább