Csííz!! Egy falat sajt

Csííz!! Egy falat sajt

Töltött paradicsom - kifordított lasagne

2018. augusztus 17. - Hódi Katalin

A zöldségek közül az egyik kedvencem a paradicsom. Kiskoromban nagyon szerettem a nagyszüleimnél a nap által melegített paradicsomot leszedni és ott a kertben megenni frissen. Azóta se ettem olyat, de szerencsére találtam az egyik piacon nagyon finom paradicsomot, évek óta ugyanannál az őstermelőnél szerzem be ezeket a piros bogyókat. Szeretem csak úgy nyersen megenni, de töltve se rosszak. Ebben a töltött paradicsomban szinte minden benne van, ami a lasagne-ben, csak éppen egy nyári változat készült belőle, igaz basemal nélkül. És nem is sül olyan sokáig, ami ebben a melegben nem egy utolsó szempont.

 la1.JPG

Hozzávalók:

  • 8 darab közepes méretű paradicsom
  • 40 dkg darált hús
  • 4 dkg apró tészta (farfalline vagy orzo)
  • 1 csomag mini mozzarella sajt
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 2 + 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál friss, apróra vágott zöldfűszer (bazsalikom, oregánó, rozmaring)
  • só, bors
  • pár szem koktél paradicsom (elhagyható)

 la2.JPG

A paradicsomok tetejét levágjuk és karalábévájó segítségével óvatosan kimagozzuk őket. Mindegyik belsejét egy kicsit megsózzuk és vágott fejükkel lefelé egy papítörlővel leterítet tálcára rakjuk őket és addig hagyjuk így, amíg a többi hozzávalót előkészítjük. A tésztát az előírás szerint sós vízben megfőzzük és kihűtjük, de vigyázzunk, hogy ne ragadjon össze. Egy serpenyőben megmelegítünk 2 evőkanál olajat és rádobjuk a darált húst. Folyamatosan kevergetve aranybarnára pirítjuk a húst, hozzáadjuk a sót és a borsot és készre sütjük-pároljuk. Az utolsó percben hozzáadjuk az apróra vágott zöldfűszereket is és jól elkeverjük. A mini mozzarella sajtokat elfelezzük. A parmezán sajtot lereszeljük.

la3.JPG

A paradicsomokba egy kiskanál segítségével egy réteg tésztát teszünk majd egy adag húst kanalazunk rá. A félbevágott mozzarella sajtokkal egy rétegben beborítjuk a darált húsos réteget. Újra egy réteg tésztát és egy kis adag darált húst teszünk a paradicsomokba majd zárásként megszórjuk reszlet parmezán sajttal. Egy sütőedényt egy kanál olajjal kiolajozunk  és a töltött paradicsomokat belehelyezzük. 175 fokos sütőben 30 percig sütjük. Mivel üveg sütőedényben sütőttem, így nem melegítettem elő a sütőt. Az utolsó 10 percen koktél paradicsomokat tehetünk még az edénybe, de ez el is maradhat.

la4.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://egyfalatsajt.blog.hu/api/trackback/id/tr314187679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása