Csííz!! Egy falat sajt

Tabbouleh - sajttal

2018. augusztus 08. - Hódi Katalin

Jó pár évvel ezelőtt láttam valamelyik főzős műsorban, hogy petrezselyemből készítettek salátát. Addig nem ismertem a tabbouleh-t, de azóta rendszeresen készítek. Nagyon szeretem ezt a salátát, mert nagyon friss és gyorsan elkészült. A tabbouleh nagyon finom grillezett húsokhoz, grillpartikra előre elkészíthető. A tabbouleh sajttal kiegészítve önálló főfogás is lehet. Kétféle sajtot használtam hozzá, egyrészt feta sajtot, aminek a sóssága jól illik ehhez a salátához, illetve friss kecskesajtot, aminek a frissesége, lágyabb állaga szintén jól harmonizált mind a sajátához, mind a fetához.

t10.JPG

 

Hozzávalók:

  • 12 dkg bulgur
  • 1,5 dl víz
  • 4-6 csokor petrezselyem
  • fél csokor menta
  • 3 darab paradicsom
  • 3 szál újhagyma (most kivételesen póréhagymával készítettem, mert ez volt itthon)
  • 1 darab citrom leve
  • 3 evőkanál olíva olaj
  • 10 dkg feta sajt
  • 10 dkg friss kecskesajt

 t11.JPG

Egy tálba beletesszük a bulgurt, ráöntjük a felforralt vizet, majd a tálat lefedjük, hogy a bulgur megpuhuljon. A paradicsomot felnégyeljük, kicsumázzuk és magját eltávoljítjuk. A paradicsom húsát kis kockákra vágjuk. A hagymát felkarikázzuk. A petrezselyem szárát levágjuk, a leveleket felvágjuk, de nem túl apróra, hisz ez a saláta fő eleme. A menta leveleit is durvára aprítjuk.

t12.JPG

A kétféle sajtot kisebb darabokra vágjuk törjük. Ha a bulgur megpuhult, akkor összekeverjük a paradicsom kockákkal, a hagymával és petrezselyemmel. A salátának nagyon zöldnek kelle lennie, a bulgurnak és a paradicsomnak tényleg csak nyomokban szabadna látszódnia. Hozzákeverjük a kétféle sajtot és rálocsoljuk a citrom kifacsart levét és az olajat. Óvatosan összeforgatjuk. Pár órára a hűtőbe is betehetjük, de frissen is fogyaszthatjuk.

 t13.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://egyfalatsajt.blog.hu/api/trackback/id/tr6914169471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.