Csííz!! Egy falat sajt

Csííz!! Egy falat sajt

Mentás-sajtos borsókrém párolt zöldborsóval és mentás sajttal

2018. június 23. - Hódi Katalin

Borsófejtés. Erről mindig a gyerekkorom jut eszembe, mikor még kislányként fejtettük a borsót és jó pár szemet meg kellett kóstolni, hogy elég finomak-e. Mindig a legkisebbek szemek voltak a legédesebbek, sokszor elég nagy volt a kostólási "veszteség".

Talán ezért is várom minden tavasz végén már, hogy legyen friss borsó a piacon. Pár évvel ezelőtt még borsó leves készült a frissen fejt borsóból más tavaszi zöldségekkel együtt, de tavaly már csak párolt zöldborsó került asztalra. Idén maradt a párolt zöldborsó, csak illatos mentával és sajttal kiegészítve, ami így lehet köret vagy vegetáriánus főétel.

mentaszoldborso.jpg

 

Hozzávalók: (2 adag köret vagy 1 adag főétel)

  • 25 dkg frissen fejt zöldborsó
  • 1 teáskanál vaj
  • pici víz a pároláshoz
  • fél csokor menta
  • 1 dl tej
  • 3 dkg reszelt mentás érlelt sajt + meg egy kicsi a tálaláshoz
  • csipetnyi só

  

Elkészítés:

A borsót vajon elkezdjük megpárolni egy serpenyőben, majd egy kis vizet aláöntünk és lefedjük. Időnként megkeverjuk és megsózzuk és kb. 6-7 perc alatt megpároljuk. A megpárolt borsó felét beletesszük a merülőmixer poharába, hozzáadunk kb. 1 dl tejet, fél csokor kissé összevágott mentát és a reszelt sajtot és botmixerrel pürésítjük. Az elkészült borsópürét lazán összekeverjük a maradék párolt zöldborsóval és tényérra tesszük. Vékony szelet mentás sajttal és mentalevéllel díszitjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyfalatsajt.blog.hu/api/trackback/id/tr5214065537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lusuka · erettsegitetelek.com 2018.06.28. 06:55:42

Nagyszerű pénzkereseti lehetőségek, fotózással, forditással, sorozat és kép feltöltéssel, facebook profillal és minden mással: www.internetespenzkereses.info/
süti beállítások módosítása